Porady dotyczące herbaty

Nie samą kawą człowiek żyje więc dziś coś o herbacie. Dokładniej o jednej z najpopularniejszych herbat, czyli o herbacie czarnej i o tym jak powinniśmy ją parzyć. Zakup herbaty i jej odpowienie przechowywanie to dwa pierwsze kroki, nastepnym jest jej odpowiednie zaparzenie. Szczególną uwagę musimy zwrócić na wodę oraz jej temperaturę, a także na czas parzenia i ilość wykorzystywanego suszu. 

Przeczytaj więcej

Nie samą kawą żyje człowiek! Dziś artykuł nie o kawie, lecz o herbacie - napar, który króluje w większości polskich domów. 
Bardzo często zdarza się tak, że kupujemy jakąś herbatę i okazuje się że jest niesmaczna, doszukujemy się wtedy przyczyny i najczęściej dochodzimy do wniosku, że zakupiona herbata jest kiepska - problem może tkwić w czymś innym! Herbata w bardzo dużym stopniu składa się z wody, jeżeli ta będzie słabej jakości to w żaden sposób nie przygotujemy smacznej kawy, warto zwrócić na to uwagę. 

Przeczytaj więcej

Odpowiednio zaparzona filiżanka zielonej herbaty to zdrowy, smaczny sposób na chwilę relaksu w domowym zaciszu. Aby zachować unikalny aromat i niepowtarzalny smak zielonej herbaty musisz trzymać się kilku kluczowych wytycznych.  

 

Bardzo ważną kwestią podczas parzenia zielonej herbaty jest woda, a mianowicie jej temperatura oraz jakość. Temperatura wody używanej do parzenia zielonej herbaty waha się od 60 do 85 stopni. 

Przeczytaj więcej
pixel